-
Koření
Kmín kořenný
(Carum carvi)
Je jedno z nejstarších používaných evropských koření – využíval se už i ve starověku. Používá se ke kořenění chleba, brambor, pečení, omáček, salátů, a mnoha dalších jídel.
Země původ: Česká republika
-
Koření
Ostropestřec mariánský
(Silybum marianum)
Rostlina dozrává koncem září, kdy se v plodu (semenech) tvoří látka silymarin. Tato látka byla označena jednou z klíčových k pročišťování jater a při regeneraci jaterních buněk. Silymarin je označován jako antioxidantant; napomáhá chránit jaterní buňky před látkami vyvolávajícími zánět jater tím, že zvyšuje odolnost buněčné membrány proti pronikání toxinů. Jako nejúčinnější se uvádí přímá konzumace semen – …
Koření
Jídlo a nápoje | Potraviny | Trvanlivé potraviny | Přísady na vaření a pečení | Koření
Zobrazuji všechny 3 výsledky