Pochází ze Středomoří, bývá 1 m vysoká, má zlatožluté květy a nelesklá, bledě žlutá semena. Jako koření se užívá semeno.
Semeno hořčice se využívá v konzervárenském průmyslu pro výrobu stolní hořčice. Hořčice je zároveň nejrozšířenější strniskovou meziplodinou používanou na zelené hnojení. Kvalita se řídí dle ČSN 46 2300 – 4.
Země původ: Česká republika
Je jedno z nejstarších používaných evropských koření – využíval se už i ve starověku. Používá se ke kořenění chleba, brambor, pečení, omáček, salátů, a mnoha dalších jídel.
Země původ: Česká republika
Mák obsahuje vysoce kvalitní bílkoviny, některé vitaminy B, cca 50% vlákniny a esenciálních kyseliny linolové. Najde uplatnění především v pekárenském průmyslu a jako tradiční přísada v české kuchyni.
Země původ: Česká republika